Dementiezorg

Dementiezorg

De Convivio-zorgverleners proberen de vanzelfsprekendheden in de zorgroutines los te laten. We gaan op zoek naar individuele voor- en afkeuren van onze ouderen. Zo kunnen we goed inspelen op het verminderde abstract functioneren van het brein en de intuïtie die een hoofdrol gaat spelen.

Mensen met dementie worden steeds gevoeliger voor sfeer en prikkels als geluiden, bewegingen en geuren. Tegelijkertijd neemt de behoefte aan nabijheid, veiligheid en geborgenheid toe.  Met persoonlijke betrokkenheid, aandacht en dementiezorg in een huiselijke omgeving begeleiden we onze ouderen zo optimaal mogelijk.

Onderonsje

Mensen met dementie uiten zich veelal wat gemankeerd, doordat ze de woorden die bij hun gevoelens horen niet meer kennen. Het kan ook zijn dat ze moeizaam spreken of de eigen voor- en afkeuren niet meer herkennen. Daarom is het zo belangrijk dat we de tijd nemen voor onze ouderen. Door gerichte vragen en observaties in de sfeer van een gezellig onderonsje proberen wij erachter te komen wat hun wensen en behoeften zijn.

 Zijn er vragen over dementie?

  • Heeft u de zorg voor iemand die vergeetachtig is?
  • Valt die zorg u (soms) zwaar?
  • Bestaat de wens zolang mogelijk zelfstandig te blijven?
  • Vindt u persoonlijke aandacht en begeleiding belangrijk?

Kom eens praten met Convivio!

Zorgkaart Nederland

Huis Convivio is sinds 2017 te vinden op de website van Zorgkaart Nederland, de site waar mensen hun ervaringen in de gezondheidszorg met elkaar kunnen delen. Onze woonlocatie heeft inmiddels al meerdere waarderingen ontvangen en scoort gemiddeld een 8,5. Benieuwd naar de andere cijfers? De laatste kerncijfers zijn te vinden in deze trendupdate. Waarderingen en opmerkingen over Huis Convivio vindt u op de website van Zorgkaart Nederland.