Huis Convivio

Huis Convivio

‘Bij het voeren van de regie in je eigen leven is familie een belangrijke schakel’

Belevingsgericht

Bij Huis Convivio gaan we uit van de manier waarop de bewoner de situatie ervaart en daar betekenis aan geeft. We hebben oog voor de levensgeschiedenis van onze bewoners. Huis Convivio werkt bovendien met zorgdoelen waar zorg en begeleiding op af worden gestemd.

Eigen regie voeren

We willen graag de persoon achter de kwetsbare oudere leren kennen. Hoe wil iemand worden aangesproken? Welke omgang wordt op prijs gesteld? Wat zijn de mogelijkheden? Waar is er begeleiding nodig? Zo hopen we de eigen regievoering te bevorderen.

Familie

Familie kan op elk moment van de dag op bezoek komen. Ook is er altijd ruimte om aandacht te besteden aan speciale gelegenheden en verjaardagen. Familiecontact is heel belangrijk. Een gelijkwaardige en persoonlijke familierelatie is een relevante schakel bij het voeren van de regie in je eigen leven. Bewoners krijgen ‘s middags een warme maaltijd. Uiteraard kunnen vrienden en familie hierbij ook aanschuiven. In de avond spelen we ook regelmatig een spelletje bij de open haard onder het genot van een lekkere versnapering.

Kernwaarden

  • Convivio gaat voor gelijkwaardige en persoonlijke relaties met bewoners en hun familieleden.
  • Bij de begeleiding, zorg en behandeling gaan we uit van de mogelijkheden en tonen we respect voor de beperkingen én de achtergrond van bewoners.
  • We vertrouwen en stimuleren de zelfredzaamheid van bewoners en ondersteunen hen in het vinden van een goede balans tussen activiteit en rust.
  • Het bevorderen van de eigen regie bij kwetsbare ouderen in kleinschalige groepswoningen bestaat uit het oprecht inleven in de persoon en vervolgens de vertaling naar de gewenste manier van leven.

Deze kernwaarden worden door alle medewerkers van Huis Convivio onderschreven.

Zorgkaart Nederland

Huis Convivio is sinds 2017 te vinden op de website van Zorgkaart Nederland, de site waar mensen hun ervaringen in de gezondheidszorg met elkaar kunnen delen. Onze woonlocatie heeft inmiddels al meerdere waarderingen ontvangen en scoort gemiddeld een 8,5. Benieuwd naar de andere cijfers? De laatste kerncijfers zijn te vinden in deze trendupdate. Waarderingen en opmerkingen over Huis Convivio vindt u op de website van Zorgkaart Nederland.