Impressie Huis Convivio

Impressie van Huis Convivio

‘Kleinschalig wonen en 24-uurszorg in Huis Convivio’

Huis Convivio aan de Goirkestraat 69 in Tilburg is een monumentaal historisch gebouw met ruimtelijke kenmerken. Voorheen zat hier RIBW Brabant, sinds maart 2017 Huis Convivio. Het oude herenhuis werd in 1879 gebouwd in eclectische stijl en was eigendom van wolfabrikant H. Eras. De woning ligt recht tegenover de kerk. De klassieke en historische uitstraling en warme inrichting creëren een vertrouwd en huiselijk gevoel voor de bewoners.

In de hoofdwoning zijn een grote woonkamer en eetkamer waar het sociale leven de bewoners zich afspeelt. Ook bevinden zich de keuken en serre daar. Een deel van de appartementen bevindt zich in het monumentale deel van Huis Convivio, de andere appartementen zijn via een lange gang te bereiken en zijn in een later gebouwd deel te vinden. Bewoners hebben de ruimte en vrijheid om zich alleen of samen met familie en bezoek terug te trekken in hun appartement. Huis Convivio is overzichtelijk ingedeeld en de verschillende vertrekken zijn herkenbaar en eenvoudig te vinden.

Buiten

Buiten in zijn er twee tuinen. Een binnentuin en een achtertuin. In de binnentuin staat een grote vogelkooi en is er ruimte om te ontspannen. Doordat de tuin omheind is, blijft de warmte lang hangen en is het ideaal voor warme zomeravonden. Achter de nieuwbouw bevindt zich een tweede tuin met daarin een schuur om te klussen. Huis Convivio ligt tegenover de Goirkese Kerk. De supermarkt, het Textielmuseum, Museum De Pont en het Wilhelminapark liggen op loopafstand (maximaal 10 minuten).

Appartementen

Iedere bewoner heeft een eigen appartement met eigen sanitair. De appartementen kunnen volledig naar eigen smaak worden ingericht. Spullen van ‘thuis’ geven een gevoel van veiligheid. Het eigen appartement is ruim genoeg om familie en vrienden te ontvangen.

Logeerkamer

Ter ontlasting van de mantelzorger is er in Huis Convivio ruimte voor familie om te blijven logeren. Deze logeerfunctie kan worden ingevuld als de thuissituatie hierom vraagt of als er een acute zorgbehoefte ontstaat.

Kom eens praten met Convivio Wonen!